Home » INFORMATIE » Kinderstoel


Onze collectie kinderstoelen

kinderstoel Lynn

kinderstoel joker

Meegroeistoel Alu Teak

kinderstoel angel babydan

Kinderstoel


Kinderstoel

Met de komst van een kind of kleinkind sta je voor de keuze welke kinderstoel je wil aanschaffen. Voor het onbijt en fruithapje, voor een drankje of voor een gezellig spelletje aan tafel; een kinderstoel is hierbij namelijk onontbeerlijk. Natuurlijk moet een kinderstoel veilig en stevig zijn, ook is het belangrijk dat de kinderstoel bij je interieur past. 

Let bij de aanschaf van een kinderstoel in ieder geval op zaken zoals comfort, veiligheid, houding, accessoires, duurzaamheid, onderhoud en kosten.

Comfort. Een goede kinderstoel moet comfort aan je kind bieden. Zo moet er de nodige bewegingsvrijheid zijn. Ook is juiste steun in de rug belangrijk. Instelmogelijkheden voor zitvlak en voetensteun verhogen het comfort. Hierdoor is de stoel in hoogte aan te passen zodat je kind naast je aan tafel kan zitten. Voor de allerkleinsten is een stoelverkleiner/kussentje ideaal om goed in de kinderstoel te kunnen zitten.

Veiligheid. Een veilige en stabiele kinderstoel is een absolute vereiste. Let erop dat de kinderstoel voldoet aan de veiligheidsnormen. Een beugel en kruisriempje zorgen ervoor dat het kind veilig in de stoel zitten. Laat een kind echter nooit alleen achter in de kinderstoel; blijf altijd in de buurt!
Houding. Een goede kinderstoel is zo ontworpen dat je kind in een juiste houding in de kinderstoel kan zitten.  De ellebogen liggen dan op dezelfde hoogte als de tafel en tweederde van het bovenbeen rust op het zitplankje. Het boven- en onderbeen worden in hoek van 90 graden gebracht.

Accessoires. Vaak worden bij kinderstoelen accessoires geleverd zoals een stoelverkleiner, een beugel en eetblad. Deze zijn functioneel. Let er echter op dat de kinderstoel niet overladen wordt met bijvoorbeeld onnodige speeltjes. Hoewel een speeltje als afleiding interessant lijkt, brengt dit het risico met zich mee dat een kind te lang in de kinderstoel zit. Een kinderstoel is met name bedoeld om te eten.

Duurzaamheid. Kies voor een kinderstoel met duurzame materialen zoals plastic of hout. Een neutraal en tijdloos ontwerp van de kinderstoel maakt de stoel een meubelstuk dat gedurende lange tijd in je interieur past.
Onderhoud. Het schoonmaken van de kinderstoel is een dagelijkse taak. Let er daarom op dat de kinderstoel goed en eenvoudig schoon te maken is. Kinderstoelen met gladde oppervlakten zijn dan beter en sneller schoon te maken dan kinderstoelen met vaste kussens en onhandige hoeken.

Kosten:
Kinderstoelen zijn te verkrijgen in zeer uiteenlopende prijsklassen. Duurder hoeft niet altijd beter te zijn. Je beperkt de kosten als je een kinderstoel aanschaft die je lange tijd kunt blijven gebruiken. Hierdoor voorkom je dat je voor iedere groeifase een andere kinderstoel dient te kopen.

Horeca Kinderstoel
Houten kinderstoel
Inklapbare kinderstoel
Kinderstoel Koloniaal
Kinderstoel trends
Kinderstoeltje
Playtray kopen
Playtray voor stokke tripp trapp
Tripp Trapp Playtray
Witte doorgroeistoel
Witte kinderstoel


 

veiligheidstuigjes

kinderstoel pliko

kinderstoel mondriaan

Stoelverkleiners


 


Kinderstoel Sit & More grijs
€82,50
€69,95

 
 
2009 - Meegroei kinderstoelen - My Webshop - webwinkel  oscommerce

Kinderstoel | Meegroei kinderstoelen  | Kinderstoelen | Traphekjes | Houten kinderstoel | Tafelblad kinderstoel